Fight the virus met onze gratis webinars!

2. HELP, HOE BESCHERM IK JURIDISCH MIJN IDEE OF UITVINDING?

 

Spreker: Thomas Vansteenkiste

Wanneer? Donderdag 19 november van 12u - 12u30

Inschrijven is gratis:

Klik hier

Inhoud: 

België is een broeihaard voor creatieve geesten. De vraag stelt zich dan ook hoe deze creaties beschermd kunnen worden? Een idee op zich, hoe origineel of nieuw ook, kan immers niet worden beschermd door een intellectueel eigendomsrecht. De concrete uitwerking van een idee, concept of methode kan wel bescherming genieten.

 

Het is niet eenvoudig om uit te maken wanneer een idee voldoende geconcretiseerd is in een bepaalde uitdrukkingswijze, om te kunnen worden beschermd.

Mr. Thomas Vansteenkiste biedt in dit webinar een overzicht aan met praktische tips & tricks over hoe u uw creaties en ideeën veilig kan stellen Hij behaalde in 2020 zijn Master-na-Master in Intellectuele Rechten en combineert deze academische achtergrond met een ruime praktijkervaring als advocaat in intellectuele rechten.  

 

Hij overloopt met u in heldere taal volgende topics: 

 1. Inleiding: vrijheid van kopie is de regel, de uitzondering zijn intellectuele rechten

 2. Ik heb een leuk idee of creatie, kom ik in aanmerking voor auteursrecht?

 3. Komt mijn handelsnaam of logo in aanmerking voor merkenrecht?

 4. Wanneer komt mijn uitvinding, creatie in aanmerking voor octrooirecht?

 5. Een concurrent gebruikt een gelijkaardige handelsnaam, mag dit zomaar?

 

In dit webinar krijgt u als creatieve ondernemer praktische tools aangereikt waarmee u zelf aan de slag kan om uw eigen creaties voldoende te beschermen tegen derden.

3. JURIDISCHE TOOLKIT VOOR START-UPS: VIJF TIPS VOOR ELKE STARTER

 

Spreker: Pieter Van Aerschot

 

Wanneer? Donderdag 26 november van 12u - 12u30

Inschrijven is gratis:

Klik hier

Inhoud:

Voor starters ligt een van de valkuilen duidelijk bij het juridisch kader van hun (digitale) omgeving. Het bepalen van hun rechten en plichten is nochtans een belangrijke pijler in hun kans op succes. Voor starters is dit om verschillende redenen (financieel, gebrek aan kennis, boring stuff…) niet prioritair, of is er terughoudendheid omwille van het juridisch kluwen. 

 

Mr. Franklin biedt in dit webinar aan start-ups een overzicht aan in mensentaal met praktische tips & tricks over welke valkuilen ze proactief kunnen vermijden.

 

Het webinar is gericht op (potentiële) start-ups en scale-ups…

 

Mr. Pieter Van Aerschot van advocatenkantoor Mr. Franklin begeleidt al enkele jaren start-ups op juridisch en strategisch vlak. Zo loopt al jaren een samenwerking met het Start&Go project van de Pom West-Vlaanderen alsook een samenwerking met Starterslabo. Vanuit zijn ruimte praktijkervaring serveert hij de beste tips & tricks voor startende ondernemingen op juridisch vlak en komen volgende topics aan bod:

 1. Richt ik een eenmanszaak op of een vennootschap?

 2. Welke contracten of algemene voorwaarden heb ik nodig om te starten?

 3. Wat moet ik op mijn website plaatsen?

 4. Hoe volg ik het best slechte betalers op?

 5. Hoe zorg ik ervoor dat derden niet met mijn ideeën gaan lopen?

 

In dit webinar krijgt u als (potentiële) start-up praktische tools aangereikt waarmee u zelf aan de slag kan om uw eigen creaties voldoende te beschermen tegen derden.

4. CYBERAANVALLEN EN PHISHING, WAT ZIJN DE GROOTSTE VALKUILEN?

Spreker: Olivier Sustronck

 

Wanneer? Donderdag 3 december van 13u - 13u30

Inschrijven is gratis:

Klik hier

Dagelijks worden bedrijven en hun medewerkers geconfronteerd met cyberaanvallen. Nu in Coronatijden telewerk verplicht is, zullen deze pogingen enkel maar stijgen. Dikwijs gebeurt de aanval door phishingberichten en de praktijk leert dat hackers de grootste schade kunnen aanrichten na een menselijke fout (bv. klikken op een verkeerde bijlage).

In een praktisch seminarie zal mr. Olivier Sustronck wijzen op huidige trends omtrent cyberaanvallen en praktische tips geven om zowel technische als organisatorische maatregelen te nemen om phishingberichten zoveel als mogelijk tegen te gaan en bij te dragen tot de awareness rond phishing.

 

Mr. Olivier Sustronck is advocaat bij Mr. Franklin en staat dagelijks ondernemingen bij in het op punt stellen van hun GDPR en veiligheidsbeleid en het doorlichten van de genomen maatregelen ter bescherming van hun bedrijfsgegevens.Hij is gecertificeerd DPO en ISO27001 auditor. 

Volgende topics komen aan bod: 


1. Huidige trends in cybercrime: van ransomware tot whaling attacks. 

2. Hoe kan ik mij hiertegen beschermen?
3. Wat kunnen de gevolgen zijn van cyberattacks?
4. Hoe kan ik mijn onderneming organiseren om cyberrisico’s te mijden?

Na dit seminarie bent u in staat om de grootste risico’s binnen uw onderneming te identifceren en ben u aan de hand van de praktische tips gewapend om uw onderneming hiertegen te beschermen. 

 

5. MEER NETTO LOON? HOE OPTIMALISEER IK ALS ONDERNEMER MIJN INKOMSTEN VIA AUTEURSRECHTEN?

Spreker: Thomas Vansteenkiste

 

Wanneer? Woensdag 9 december van 12u - 12u30

Inschrijven is gratis:

Klik hier

Inhoud:

Ben je een creatieve ondernemer en wens je maandelijks meer netto te verdienen? Dan kan een fiscale optimalisatie van je inkomsten via auteursrechten misschien een optie zijn voor jou. Mr. Thomas Vansteenkiste biedt in dit webinar een overzicht aan met praktische tips & tricks over hoe je jouw inkomsten fiscaal kan optimaliseren via auteursrechten

 

Thomas Vansteenkiste behaalde in 2020 zijn Master-na-Master in Intellectuele Rechten en combineert deze academische achtergrond met een ruime praktijkervaring als advocaat in intellectuele rechten.  Hij overloopt met u in heldere taal volgende topics: 

 1. Wanneer kom ik in aanmerking voor dit fiscaalvriendelijke regime? 

 2. Hoe werkt deze regeling concreet?

 3. Hoeveel meer netto-omzet kan ik realiseren?

 4. Zijn er risico’s aan verbonden?

 

Doelpubliek? Het webinar is gericht op creatieve ondernemers die in aanmerking komen voor auteursrechten: software-ontwikkelaars, freelancers, architecten, digital designers, websitebouwers…