top of page
Pieter Van Aerschot

PIETER

VAN AERSCHOT

Advocaat 
Gecertificeerd Data Protection Officer

Master ICT-recht en Intellectuele Eigendom

logo Mr. Franklin rond

Pieter Van Aerschot is advocaat met specialisatie in intellectuele eigendom, privacy- en insolventierecht. 

 

In 2008 startte hij als uitgeweken kempenzoon bij een middelgroot advocatenkantoor in Brugge met de focus op het ruime ondernemingsrecht (commercieel recht, vennootschapsrecht, contracten, M&A…). In die periode deed hij de nodige ervaring op in zowel juridische adviesverlening als begeleiding bij gerechtelijke procedures voor ondernemingen. 

 

In 2016 werd hij erkend bemiddelaar in burgerlijke en handelszaken. Vanuit die ervaring probeert hij bij discussies zoveel als mogelijk een pragmatische, minnelijke oplossing te bereiken voor zijn cliënten. Vanaf 2016 wordt hij regelmatig door de rechtbank aangesteld als curator, vereffenaar, voorlopig bewindvoerder van ondernemingen en geeft hij in zijn vakdomeinen lezingen voor ondernemers, cijferberoepers, advocaten en magistraten.

 

In 2018 kriebelde het voor een eigen project en richtte hij met veel goesting samen met zijn compagnon de route Olivier Sustronck het advocatenkantoor Mr. Franklin op. Voortaan specialiseert hij zich in intellectuele rechten, privacy- en insolventierecht, alsook de begeleiding van start-ups. Als gecertificeerd Data Protection Officer begeleidt hij verder ondernemingen bij de GDPR-implementatie. 

 

In zijn vrije tijd sport hij graag (tennis, voetbal, skiën…) en houdt hij van reizen en een gezellige babbel met vrienden. 

NIEUWSBERICHTEN DOOR PIETER VAN AERSCHOT

bottom of page