top of page
smiling-redhead-man-office-worker-in-suit-using-ce-2021-12-09-05-54-58-utc-min.JPG

Mr. Franklin als merkenbureau: wat kunnen wij voor jou betekenen?

Merkregistratie is een onontbeerlijke stap indien je jouw merk op de markt wil beschermen. Daarbij moet een bepaalde gereglementeerde procedure gevolgd worden. Mr. Franklin legt uit hoe een merkenbureau het verloop van deze procedure voor jou kan vergemakkelijken. 

Wat is een merkenbureau?

 

Een merkenbureau is een onderneming (zoals een advocatenkantoor of een andere organisatie) die jouw merk helpt te registreren en eventueel later te bewaken. Een merkenbureau staat je dus niet alleen bij tijdens het volledig proces van merkregistratie, maar ook eenmaal je merk geregistreerd is: het blijft namelijk belangrijk om jouw merk te allen tijde te bewaken.

 

Na succesvol de registratieprocedure te hebben doorlopen worden geldige merken in de officiële merkenregisters opgenomen. Deze merkenregisters worden door overheidsinstanties beheerd. Zo’n overheidsinstantie wordt ook wel eens een merkenbureau genoemd in de gesprekken tussen juristen onderling.

Wie is Mr. Franklin? 

 

Mr. Franklin is een advocatenkantoor gespecialiseerd in intellectuele eigendomsrechten. Dankzij onze passie voor het juridisch aspect van intellectuele eigendom hebben we een bijzondere expertise in het merkenrecht. Als merkenbureau hebben we al talrijke ondernemingen mogen bijstaan voor, tijdens en na de registratie van hun merken. 

 

Mr. Franklin verleent je graag juridisch bijstand bij twijfel over de geldigheid van je (mogelijke) merkteken of merknaam. Onze expertise en ervaring zorgen voor meer zekerheid over de geldigheid van jouw merk zodat de kansen op succesvolle merkregistratie aanzienlijk verhoogd worden.

 

Lees meer over hoe we jouw merk beschermen.

Ons aanbod m.b.t. bescherming van jouw intellectuele eigendom

 

Vooronderzoek

 

Niet elk teken kan als merk geregistreerd worden. Iedere nieuwe merkaanvraag vraagt om grondige voorbereiding. Het door jouw gekozen teken moet aan een aantal wettelijke vereisten voldoen. Zo moet jouw merk bijvoorbeeld een onderscheidend vermogen hebben zodat de consument producten of diensten afkomstig uit jouw onderneming kan onderscheiden van deze van de concurrenten. Bovendien moet jouw merk ook beschikbaar en toelaatbaar zijn en duidelijk kunnen worden weergegeven.

 

Mr. Franklin controleert of jouw merk aan alle nodige vereisten voldoet. Daarenboven testen we jouw merk op de zogenaamde absolute weigeringsgronden. Verder is Mr. Franklin gespecialiseerd in classificaties op maat: dit is een onontbeerlijke oefening om tot registratie te kunnen overgaan.

 

Tot slot voeren we een nieuwheidsonderzoek uit. Dit is nodig om de beschikbaarheid van jouw merk te controleren. Onze professionals screenen alle relevante merkenregisters op een gelijkaardig of identiek merk dat voor eventuele discussies kan zorgen. Kies je hierna voor de eventuele rebranding, dan adviseren we je graag zodat jouw nieuwe ideeën aan de vereisten voor merkenrechtelijke bescherming voldoen.

 

Kortom: we zorgen ervoor dat je jouw merk met een gerust hart kan deponeren.

Anker 1
Anker 2
Anker 3

Het meest professionele merkenbureau!

Persoonlijke aanpak en begeleiding

Advies op maat van experts

Gemakkelijk je merken registreren: toegankelijk en prijstransparant

Op zoek naar het meest geschikte merkenbureau? Mr. Franklin staat klaar om je te assisteren.

Merkregistratie

 

Succesvolle merkregistratie verleent aan de houder het exclusieve eigendomsrecht op het geregistreerd merk. Dit exclusief recht verkrijg je niet automatisch door het louter gebruik van het merk. Jouw merk in het merkenregister deponeren is bijgevolg een must indien je jouw merk werkelijk wil beschermen.

 

De registratie zelf is een tijdrovend en bureaucratisch proces. Je aanvraag tot merkregistratie kan je richten tot het Benelux Bureau voor Intellectuele Eigendom of het Bureau voor Intellectuele Eigendom van de Europese Unie.

 

Kiest men voor een internationale merkregistratie, dan wordt de aanvraag ingediend via het nationaal bureau waar een basisaanvraag of basisregistratie werd doorlopen. Het oorspronkelijke, nationale bureau stuurt vervolgens de internationale aanvraag door naar de World Intellectual Property Organization te Genève.

 

De keuze tussen verschillenden merkregistraties bepaalt de territoriale beschermingsomvang die jouw merk naderhand zal verkrijgen. Ook het prijskaartje van de registratie verschilt in de bovenstaande drie gevallen.

 

De experts van Mr. Franklin hebben ruime ervaring met allerlei merkgerelateerde procedures. Op basis van onze praktische kennis kunnen we je adviseren met betrekking tot het gewenste beschermingsomvang. Hierbij wordt rekening gehouden met de beschikbare bedrijfsmiddelen en jouw persoonlijke voorkeuren.

Merkbewaking

 

Nadat jouw merk geregistreerd is, blijft het belangrijk om jouw merkrechten te bewaken.

Verdediging van jouw merk

 

Via onze abonnementsformule kan je elk relevant merkenregister door ons laten monitoren eenmaal jouw merk ingeschreven is. Indien een nieuw merk wordt aangevraagd dat gelijkaardig is aan jouw merk, ontvang je van ons een bericht met een korte analyse en advies. Daarna kan je een geïnformeerde keuze maken om al dan niet op te treden.

Auteursrecht, tekeningen- en modellenrecht, octrooibescherming

 

Als advocatenkantoor met een bijzondere expertise in het IP-recht houden we ons niet enkel bezig met het merkenrecht. De experts van Mr. Franklin hebben ook ruime ervaring kunnen opdoen in allerlei juridische en praktische aspecten van het auteursrecht, tekeningen- en modellenrecht en octrooibescherming.

 

Elk van deze intellectuele eigendomsrecht heeft eigen specificaties en vereist goed doordachte en voorbereide strategie. Op onze website vind je meer uitleg omtrent onze diensten met betrekking tot allerlei intellectuele eigendomsrechten.

Contacteer ons

 

Als advocatenkantoor willen we dicht bij onze klanten staan, zodat wij hun business beter begrijpen en hen proactief kunnen bijstaan. Daarbij blijft de transparantie over de kosten onze prioriteit: Mr. Franklin werkt zoveel mogelijk met vaste tarieven en abonnementsformules zodat je niet voor verrassingen komt te staan.


Wil je een persoonlijk advies op maat over het juridisch aspect van jouw merk en de registratiemogelijkheden, aarzel dan niet om Mr. Franklin vrijblijvend te contacteren. Onze experts helpen je graag verder.

logo.png
Anker 4

CONTACTEER ONS!

shutterstock_1538166857.jpg

OOK ZIJ DEDEN EEN BEROEP OP MR. FRANKLIN

logo.png

Mr. Franklin levert ons een prima ondersteuning op vlak van juridische IT bijstand, GDPR, eigendomsrecht en financiële geschillen. Gedrevenheid, snelheid, passie voor het vak, correctheid zijn slechts enkele kernwoorden die Mr. Franklin & hun team typeren. 

Xavier Goegebeur / Link Optimizer

Untitled_edited.png

Mr. Franklin geeft altijd kwalitatief werk voor een duidelijke prijs.

Alain Carels / Carbofisc

Untitled_edited.png
bottom of page