top of page

IE-voucher: recupereer deel van aanvraagkosten merk of model


Ben je kmo en overweeg je om dit jaar een merk of model te deponeren? Via het KMO/MKB-fonds “Ideas Powered for Business" kan je tot de helft van de registratietaks terugkrijgen die je normaal betaalt voor de aanvraag van een merk of model. Tijdens de maand juli 2021 is het terug mogelijk om jouw aanvraag in te dienen, dus wees er snel bij.


De subsidie werd begin 2021 gelanceerd om innovatie in het Europese kmo-landschap te stimuleren. Iedere kmo gevestigd binnen de Europese Unie kan in 2021 eenmalig een subsidieaanvraag indienen. Een "kmo" of "mkb" is iedere onderneming die aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • Minder dan 250 werknemers

  • Jaaromzet van maximum 50 miljoen euro of een balanstotaal van maximum 43 miljoen euro

Iedere twee maanden komt er een gemeenschappelijke pot vrij waaruit de subsidies worden toegekend. Dit betekent dat je jouw subsidieaanvraag enkel kan indienen in één van deze tweemaandelijkse periodes. Met andere woorden zijn de periodes januari, maart en mei 2021 reeds afgelopen en staan de volgende periodes nog open:

  • Van 1 juli 2021 tot en met 31 juli 2021

  • Van 1 september 2021 tot en met 30 september 2021

Eens jouw subsidie is goedgekeurd, kan je tot 50% van de basistaks van een merk- of modellendepot terugkrijgen.


Ter informatie: de basistaks voor een Beneluxmerk bedraagt 244 euro en voor een Uniemerk 850 euro, zodat je respectievelijk 122 en 425 euro kan terugkrijgen voor een Benelux- en Uniemerk. De basistaks voor een Beneluxmodel bedraagt 150 euro en voor een Gemeenschapsmodel 230 euro, dus hiervoor geldt dezelfde terugbetalingsmogelijkheid.


Het totale budget per kmo bedraagt bovendien 1.500 euro zodat je ook meerdere aanvragen kan indienen onder dezelfde subsidie.


Meer informatie over de subsidie vind je terug op de website van het EUIPO. Een overzicht van veelgestelde vragen vind je bovendien hier.


Om een subsidieaanvraag in te dienen, klik hier.


Benieuwd hoe Mr. Franklin jou verder kan bijstaan? Klik dan hier voor meer informatie over onze dienstverlening rond merken, en hier voor onze diensten rond tekeningen en modellen. Je kan ons ook steeds contacteren via thomas@misterfranklin.be.
Comments


bottom of page