top of page
Octrooi

OCTROOIEN

Bescherm je uitvindingen

Wat is een octrooi?

 

Een octrooi is een intellectueel eigendomsrecht dat aan een uitvinder een exclusief exploitatierecht van zijn uitvinding verleent. Een uitvinding is, eenvoudig samengevat, een technische oplossing voor een technisch probleem. Verder moet een uitvinding nieuw, inventief en industrieel toepasbaar zijn. Een octrooi kan aangevraagd worden zowel voor een nieuw soort product als voor een nieuw soort werkwijze. 

 

Geoctrooieerde uitvindingen vormen dikwijls de meest waardevolle assets van een onderneming, zodat een sterke juridische ondersteuning bij het contracteren rond octrooien en het verdedigen van uw uitvindingen tegen inbreuken zoals namaak geen overbodige luxe is.

Hoe kan Mr. Franklin u bijstaan?

  

Mr. Franklin kan uw onderneming bijstaan bij het onderhandelen en het opstellen van allerhande overeenkomsten die rechtstreeks of onrechtstreeks betrekking hebben op octrooien, zoals octrooilicenties, octrooioverdrachten, R&D-overeenkomsten, distributieovereenkomsten, geheimhoudingsovereenkomsten, enzovoort. 

 

Verder levert Mr. Franklin juridische bijstand bij octrooigeschillen en begeleiden wij onze klanten bij specifieke procedures met betrekking tot octrooien, zoals beslagen inzake namaak en stakingsvorderingen. 

CONTACTEER ONS

Voor meer informatie omtrent onze diensten kan u ons steeds vrijblijvend contacteren.

 

 

Pieter Van Aerschot

+32 476 24 03 48

pieter@misterfranklin.be

MrFranklin.jpg
logo.png
bottom of page