top of page
ISO27001 auditor in overleg met personeelsleden binnen een onderneming

Mr. Franklin: jouw ISO 27001-consultant.

Laat u bijstaan door een Mr. Franklin ISO 27001-consultant bij een ISO 27001-certificering. De experten van Mr. Franklin begeleiden je bij het naleven van de ISO 27001-norm en beantwoorden al jouw vragen. 

rond logo Mr. Franklin

Wat is ISO 27001?

 

De ISO 27001-norm is een wereldwijde erkende norm op het vlak van informatiebeveiliging. In de ISO 27001-norm staat beschreven hoe je informatiebeveiliging procesmatig kan inrichten in jouw onderneming. Op die manier verbeter je de informatiebeveiliging binnen jouw bedrijf.

 

Bedrijven zijn niet verplicht rekening te houden met de ISO 27001-norm. Als je onderneming echter voldoet aan de norm, kan je hiervoor een certificaat verkrijgen. Dit vormt een bewijs dat je op een optimale manier omgaat met informatiebeveiliging.

Het belang van ISO 27001

 

Goede informatiebeveiliging

 

De dag van vandaag zijn cybersecurity en informatiebeveiliging steeds belangrijker. Informatie is het nieuwe goud, zo wordt wel eens gezegd. Voor bedrijven is het daarom cruciaal om actief aan de slag te gaan met de beveiliging van hun vergaarde data, informatie en kennis. Het bepalen van een degelijk informatiebeveiligingsbeleid staat hierbij centraal.

 

Informatiebeveiliging gaat onder andere over het beschermen van data en kennis tegen ongeautoriseerde toegang, verlies of onzorgvuldigheid. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een datalek of een cyberaanval. Geen enkel bedrijf wil dat kostbare informatie in de verkeerde handen terecht komt.

Kwaliteitslabel

 

De ISO 27001-norm wordt internationaal gezien als hét kwaliteitscertificaat voor bedrijven om aan te tonen dat zij, de applicaties of diensten die zij aanbieden, adequate beveiligingsmaatregelen nemen om de data die zij verwerken te beschermen.

 

Aangezien het gaat om een wereldwijde erkende norm, doen in het bijzonder bedrijven die zich op de internationale markten willen begeven er goed aan rekening te houden met de ISO 27001-norm. Het is immers een norm die zeer snel groeit. Ook wordt er steeds vaker van dienstverleners zoals software ondernemingen of hostingbedrijven verwacht dat men zich houdt aan de ISO 27001-norm. Denk hierbij bijvoorbeeld aan IT-ondernemingen die cloud software aanbieden.

 

Door te voldoen aan de ISO 27001-norm en een certificaat te behalen kan je als bedrijf je imago versterken. Het certificaat kan je dan zien als een soort kwaliteitslabel. Je toont als onderneming aan dat je voldoet aan alle vereisten die de ISO-norm oplegt en dat je dus op een proactieve manier bezig bent met informatiebeveiliging en de eventuele risico’s die zich kunnen voordoen op dit vlak.

Groter vertrouwen

 

Het bezitten van een certificaat zorgt niet alleen voor een positief imago maar vergroot ook het vertrouwen dat andere ondernemingen, medewerkers of klanten hebben in jouw bedrijf. Een certificering biedt daarnaast ook commerciële kansen: andere bedrijven gaan misschien sneller met jouw bedrijf in zee willen gaan.

ISO 27001-certificering

 

De ISO 27001-certificering kan een tijdje duren, naargelang een aantal factoren. Als je als onderneming bijvoorbeeld reeds veel aandacht hebt besteed aan de beveiliging van informatie zal de doorlooptijd van een certificering natuurlijk korter zijn.

 

Gemiddeld wordt er een minimale doorlooptijd van zo’n 5 à 6 maanden voorzien voor een certificeringstraject. Bij grotere bedrijven en organisaties kan deze termijn oplopen tot wel 12 maanden of meerdere jaren.

 

Bij Mr. Franklin wordt er gekeken naar de specifieke noden van een bedrijf zodanig dat een agenda op maat kan worden opgesteld, die rekening houdt met de beschikbare middelen.

 

Wist je dat we jou ook kunnen helpen met GDPR-regels?

Information security management system (ISMS) 

 

ISO 27001-certificering gaat hand in hand met ISMS. ISMS staat voor Information Security Management System (Nederlands: managementsysteem voor informatiebeveiliging).

 

Het gaat hier om een continu verbeterproces van de informatiebeveiliging van jouw bedrijf. Hierbij wordt een systematische aanpak gehanteerd bij het beheren van gegevens. Het betreft hier alle maatregelen, core implementation tools en werkwijzen die tot doel hebben om de informatiebeveiliging binnen een onderneming op punt te stellen en te handhaven. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde risk assessment software die gehanteerd wordt.


De ISO27001-norm wordt als leidraad gezien om een ISMS binnen een bedrijf te organiseren.

Anker 1
Anker 2
Anker 3

Waarom is ISO27001-conformiteit belangrijk?

Persoonlijke begeleiding van A tot Z

Voldoe aan Europese wet- en regelgeving

"Al meer dan +250 Vlaamse startups geholpen"

Wil je aan de slag met het verbeteren van de informatiebeveiliging binnen je organisatie of implementatie van de ISO 27001 norm? Mr. Franklin heeft de beste consultants voor je klaar staan!

Mr. Franklin: jouw ISO 27001-consultant

 

Mr. Franklin begeleidt jouw onderneming in het behalen van een ISO 27001-certificaat (successful certification), zowel bij het uitwerken en implementeren van een degelijk ISMS als bij het uitvoeren van interne audits op maat.

Kennismakingsgesprek

 

Heb je vragen over de ISO 27001-norm, ISMS of andere zaken binnen de informatiebeveiliging van jouw bedrijf, aarzel dan niet om contact op te nemen met Mr. Franklin. Ook als je aan de slag wilt gaan met ISO 27001 binnen jouw onderneming maar niet goed weet hoe dit het best aan te pakken, kan je een beroep doen op één van onze experten.

 

Boek een gratis kennismakingsgesprek (30 minuten) met een van onze experten die klaarstaan met een eerste advies.

ISMS op maat

 

Elke ISMS is anders en daarom is het belangrijk een ISMS uit te werken dat nauw aansluit bij het visie, beleid en de strategie van jouw onderneming. Bij Mr. Franklin kan je steeds terecht voor het uitwerken, implementeren en beheren van een managementsysteem voor informatiebeveiliging op maat van jouw bedrijf. Ook houden we ons bezig met de evaluatie, onderhoud en continue verbetering van het ISMS van je bedrijf.


Lees meer over bijstand bij een ISO 27001-implementatie.

Anker 4

CONTACTEER ONS!

superheld
bottom of page