top of page
financial-auditor-2021-09-24-03-32-58-utc-min.jpg

Jouw ISO 27001 auditor: Mr. Franklin

In ons digitale tijdperk hechten veel ondernemingen en klanten waarde aan de beveiliging van hun gegevens. Hoe zekerder men is dat jouw databescherming op punt staat, hoe meer vertrouwen je onderneming zal verkrijgen van de (potentiële) zakenpartners. De implementatie van een internationaal erkende informatiebeveiligingsnorm kan daarom een slimme investering zijn. De ISO 27001 auditor van Mr. Franklin helpt jou graag op weg naar de optimale bescherming van data binnen je onderneming.

logo.png

Wat is ISO 27001?

 

De ISO 27001 norm is een internationaal erkende norm op het gebied van informatiebeveiliging. In de ISO 27001 norm staat beschreven hoe je als organisatie informatiebeveiliging procesmatig kan inrichten in je onderneming. Deze norm helpt een onderneming bij het opstellen van de ISMS regels en informatieveiligheidsbeleid.

 

Voldoet een onderneming aan deze internationale norm, dan kan dit bedrijf een ISO-27001 certificaat verkrijgen. ISO 27001 certificatie toont aan dat jij als onderneming hoogstaande beveiligingsmaatregelen neemt om informatie te beschermen. Meer over de ISO 27001 norm lees je in deze blogpost van Mr. Franklin.

Information Security Management System

 

Information Security Management System (ISMS), oftewel managementsysteem voor informatiebeveiliging, is een continu verbeterproces waarbij een systematische aanpak wordt gehanteerd om gegevens te beheren. Het doel van een Information Security Management System is de verbetering van informatiebeheer en -beveiliging. 

 

Elke Information Security Management System bestaat uit specifieke beheersmaatregelen en procedures. Deze processen en maatregelen zijn noodzakelijk om de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van data binnen de onderneming te controleren. Op basis van de verkregen risicoanalyse kan je de aan mensen en systemen gerelateerde risico’s voor informatiebeveiliging beheersbaar maken.

Interne audit

 

De bedoeling van een interne audit is het verkrijgen van informatie over de binnen de onderneming geïmplementeerde managementsystemen. Meer bepaald onderzoekt men of het huidige ISMS doeltreffend is en kan blijven, of het overeenkomstig de ISO 27001 norm functioneert, of het aan de eisen van de onderneming voldoet etc. 

 

Een interne audit maakt een noodzakelijke stap uit van de ISO 27001 implementatie. Na de succesvolle afronding van de interne audit kunnen de verbeterpunten aangepakt worden, zodat men vervolgens tot ISO 27001 implementatie en certificering kan overgaan. 

 

Elke interne audit moet worden uitgevoerd door een professioneel audit team. De gecertificeerde lead auditor van Mr. Franklin voert graag voor jou de interne ISO 27001 audit uit die nodig is om het ISO 27001 certificaat te kunnen behalen.

Wat kan ISO 27001 lead auditor betekenen voor jouw onderneming?

 

De rol van een ISO 27001 auditor binnen het certificeringsproces is cruciaal. Zowel tijdens de voorbereiding van de implementatie als tijdens uitbouw en opzetting van de ISO 27001 norm binnen de onderneming is bijstand van een gecertificeerde lead auditor noodzakelijk. Ook na de implementatie van de ISO 27001 kan een follow-up door een ervaren expert nuttig zijn voor jouw onderneming. 

 

Zonder bijstand van een ISO 27001 auditor verloopt de implementatie van deze internationaal erkende norm erg moeizaam. Een ervaren expert kan jouw onderneming goed op weg helpen naar een hoogstaand niveau van informatiebeveiliging. 

 

Bovendien ziet een lead auditor ook sneller de werk- en verbeterpunten van het huidige systeem van databeveiliging, waardoor er minder tijd verloren gaat en de implementatie efficiënter kan verlopen.

ISO 27001 lead auditor opleiding

 

Er bestaan ondertussen een aantal organisaties in Europa die in een e-learning opleiding voorzien als lead auditor. Een kwalitatieve opleiding duurt echter meerdere dagen en vergt veel tijd, moeite en voorbereiding. Voor de deelnemers zonder voorkennis blijkt het ook vaak moeilijk te zijn om de praktische oefeningen die onderdeel uitmaken van zo’n cursus te vatten. 

 

Bovendien levert het louter volgen van een ISO 27001 audit cursus enkel theoretische kennis die in praktijk vaak ontoereikend is. Onze experts beschikken over ruime ervaring als ISO 27001 lead auditors, wat een absolute meerwaarde is voor de efficiënte begeleiding van een audit of een ISMS-implementatie. 


Bovendien liggen de prijzen voor een ISO 27001 audit cursus erg hoog. Het kan dus financieel interessanter zijn om een externe gecertificeerde lead auditor te betrekken bij het implementeren van een ISO 27001 norm.

Anker 1

Op zoek naar een ISO 27001 auditor?

Persoonlijke begeleiding van A tot Z

Voldoe aan Europese wet- en regelgeving

"Al meer dan +250 Vlaamse startups geholpen"

Wil je aan de slag met het verbeteren van de informatiebeveiliging binnen je organisatie of implementatie van de ISO 27001 norm? Laat een auditvoorstel opmaken voor jouw organisatie en bekijk de mogelijkheden met Mr. Franklin.

Waarom kiezen voor Mr. Franklin als ISO 27001 lead auditor? 

 

Mr. Franklin is één van de weinige Belgische kantoren die ondernemingen in het kader van de ISO 27001 certificatie begeleidt. Olivier Sustronck, één van de oprichters van Mr. Franklin, is een gecertificeerde ISO27001 lead auditor en lead implementer en kan jouw onderneming dus helpen op weg naar het behalen van ISO 27001 certificaat. 

 

Mr. Franklin staat je graag bij met raad en daad zowel bij het uitvoeren van de interne audits als bij de de implementatie van het Information Security Management System ISO 27001.​ Daarbij biedt Mr. Franklin ook verschillende GDPR formules aan: zo verloopt de verwerking van informatiegegevens binnen jouw onderneming juridisch correct van a tot z.

Vrijblijvend gesprek met een gecertificeerde ISO 27001 lead auditor van Mr. Franklin

 

Indien je vragen hebt over ISO 217001 of nog steeds twijfelt aan de voordelen van certificering, kan je altijd een intakegesprek met onze expert boeken. In dit kennismakingsgesprek scheppen we meteen meer duidelijkheid over wat de implementatie van een ISO 27001 voor jouw onderneming kan betekenen. 

 

Neem gerust vrijblijvend contact op met Mr. Franklin zodat we een gratis kennismakingsgesprek voor jouw onderneming kunnen boeken.

Auditvoorstel door lead auditor van Mr. Franklin

 

Indien gewenst, kan onze lead auditor een auditvoorstel op maat voor jouw organisatie opstellen. Zo heb je meteen een zicht op het verloop van het proces en weet je op voorhand hoeveel tijd en financiën de implementatie van de ISO 27001 norm in beslag zal nemen.

Onze aanpak

 

Mr. Franklin staat voor innovatieve maar telkens kwalitatieve service. We hanteren een pragmatische en duidelijke aanpak en werken zo veel mogelijk tegen vaste prijzen. Daarbij hechten we veel belang aan de continue verbetering van onze expertise. Bij het behandelen van zowel technische als juridische aspecten wordt er steeds rekening gehouden met jouw persoonlijke visie als ondernemer.

Anker 2
Anker 3
Anker 4

CONTACTEER ONS!

shutterstock_1538166857.jpg

OOK ZIJ DEDEN EEN BEROEP OP MR. FRANKLIN

logo.png

Mr. Franklin levert ons een prima ondersteuning op vlak van juridische IT bijstand, GDPR, eigendomsrecht en financiële geschillen. Gedrevenheid, snelheid, passie voor het vak, correctheid zijn slechts enkele kernwoorden die Mr. Franklin & hun team typeren. 

Xavier Goegebeur / Link Optimizer

Untitled_edited.png

Mr. Franklin geeft altijd kwalitatief werk voor een duidelijke prijs.

Alain Carels / Carbofisc

Untitled_edited.png
bottom of page