top of page

Mr. Franklin - jouw advocaat gespecialiseerd in IT-recht

Mr. Franklin - jouw advocaat gespecialiseerd in IT-recht

Mr. Franklin: jouw advocaat gespecialiseerd in IT-recht


Een bijzondere interesse en specialisatie van Mr. Franklin is het IT-recht en cybersecurity. Ben jij op zoek naar een advocaat gespecialiseerd in deze specifieke materies? Doe dan een beroep op de expertise van Mr. Franklin!


IT-recht: wat is het?


Onze samenleving digitaliseert steeds meer en steeds sneller. We zijn ook steeds meer afhankelijk van informatietechnologie, zoals sociale media. Het IT-recht, ook wel het computerrecht of cyber law genoemd, probeert hier een een kader aan te reiken voor de nieuwe vragen en problemen die kunnen rijzen.


Wat kan Mr. Franklin voor jou betekenen?


Binnen het domein van het IT-recht bieden wij vele diensten aan, gaande van het opstellen van ICT-contracten, het testen en de oppuntstelling van de cybersecurity binnen jouw bedrijf, de bescherming van domeinnamen…


ICT-contracten


ICT-contracten of ICT-overeenkomsten is een ruim overkoepelend begrip dat verwijst naar een verzameling van contracten die werden gesloten in een ICT-context. Voorbeelden van dergelijke contracten zijn:


  • Overeenkomsten tot ontwikkeling van software. Zou je graag samenwerken met het oog op de ontwikkeling van software voor applicaties, platforms of websites? Dan doe je best een beroep op een expert. Er komen namelijk ook heel wat juridische aspecten kijken bij de softwarelicenties of de overdracht van software.

  • SaaS-contracten. SaaS staat voor Software as a Service en is een vorm van cloud computing, waarbij een dienstverlener bepaalde software aanbiedt in een cloud. Meer informatie over SaaS-overeenkomsten vind je op deze pagina.

  • Service Level Agreements (SLA’s), ook wel dienstenniveau-overeenkomsten genoemd. Het gaat hier om een overeenkomst tussen een IT-leverancier en een klant, die vaak wordt afgesloten bij het verstrekken van IT-diensten. Voorbeelden zijn hosting, cloudopslag, software (al dan niet SaaS) of IT-infrastructuur.

  • Algemene voorwaarden en gebruiksvoorwaarden voor online platformen, webshops... Denk ook aan e-commerce. Binnen de digitale economie speelt ICT-recht immers ook een belangrijke rol.


Het IT-recht is erg gefragmenteerd, in het bijzonder wat betreft ICT-contracten. Er moet zowel gekeken worden naar het nationale Belgische recht, als naar het Europees recht. Omdat het soms moeilijk is het bos nog door de bomen te zien, doe je best een beroep op een gespecialiseerde advocaat van Mr. Franklin.


Bij ICT-contracten volstaat het niet om enkel te kijken naar het IT-recht. Ook een goede basiskennis van het algemeen contractenrecht is onontbeerlijk. Zaken zoals toestemming, vormvereisten, wilsgebreken en aansprakelijkheid worden immers geregeld in het algemeen verbintenissenrecht.


De experten van Mr. Franklin beschikken over een uitgebreide kennis van het contractenrecht en onderhandelen voor jou een overeenkomst op maat. Ook het economisch recht kan een rol spelen bij het opstellen en uitvoeren van overeenkomsten.


Cybersecurity


Informatiebeveiliging en cybersecurity worden steeds belangrijker vandaag de dag. Bedrijven verzamelen een heleboel informatie en daarom is het van belang deze data en kennis goed te beveiligen. Op die manier kunnen problemen zoals phishing, datalekken of diefstal vermeden worden. Ook (potentiële) klanten en medewerkers van bedrijven hechten hier steeds meer belang aan.


Phishing


Mr. Franklin biedt phishing simulaties aan, die ervoor zorgen dat de medewerkers binnen jouw bedrijf zich bewuster worden van de gevaren op het internet. Phishing is immers een reële bedreiging voor bedrijven en hangt samen met een degelijk veiligheidsbeleid. Werknemers vormen een zwakke schakel binnen de onderneming doordat zij soms uit onwetendheid of verstrooidheid handelen, door bijvoorbeeld op een link in een e-mail te klikken.


Prijzen voor een phishing-abonnement voor één jaar tot 10 werknemers starten vanaf 500,00 € + btw. Voor meer informatie over onze pakketten en phishing, klik hier.


ISO 27001


Binnen België onderscheidt Mr. Franklin zich door een uitgebreide kennis van de ISO 27001-norm, de belangrijkste internationale norm wat betreft informatiebeveiliging. Certificering is niet verplicht, maar kan gezien worden als een kwaliteitslabel dat aantoont dat jouw onderneming actief bezig is met het informatiebeveiligingsbeleid.


Mr. Franklin ondersteunt ondernemingen in de oppuntstelling van een degelijk informatiebeveiligingsbeleid en biedt begeleiding doorheen proces van ISO 27001-certificering, zowel bij het uitvoeren van interne audits als de implementatie van een ISMS. Meer informatie over ISO 27001, ISMS en welke diensten Mr. Franklin aanbiedt op deze vlakken, vind je op deze pagina.


Andere diensten


Mr. Franklin biedt daarnaast nog andere diensten aan met betrekking tot cybersecurity. Zo kan je bij ons terecht voor een penetration test en adviseren wij ondernemingen rond de opmaak van een veiligheidsbeleid op maat. Aan de hand van een veiligheidsscan doen wij aanbevelingen wat betreft het wachtwoordbeleid, encryptiebeleid, BYOD-policy…


Intellectueel eigendomsrecht


Binnen het IT-recht spelen intellectuele eigendom en het intellectueel eigendomsrecht ook een belangrijke rol. Denk bijvoorbeeld aan de bescherming van domeinnamen, een materie waarbinnen soms discussies ontstaan. Ook bij het ontwikkelen van software wil je liefst jouw creatie beschermd zien. Voor al deze zaken kan je bij ons terecht. Op die manier combineren wij twee van onze specialisaties: IP (intellectuele eigendomsrechten) & IT-recht.


Mr Franklin: jouw advocaat IT-recht


Door een beroep te doen op de gespecialiseerde advocaten van Mr. Franklin vermijd je belangrijke zaken over het hoofd te zien. Wij bieden advies op maat en streven naar dienstverlening aan de hand van vaste prijzen. Duidelijke en begrijpbare taal, transparantie over de prijzen en een persoonlijke begeleiding staan bij ons centraal.


Mr. Franklin heeft ruime ervaring in de juridische begeleiding van IT-ondernemingen. Wij adviseren jou graag over de juridische aspecten van nieuwe technologieën en innovatieve toepassingen. Onze focus hierbij is altijd jouw onderneming, jouw verwachtingen en jouw persoonlijke wensen.


Mr. Franklin is een innovatief advocatenkantoor gelegen in Brugge. Ben je nog op zoek naar een expert IT-recht binnen de regio West-Vlaanderen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ook daarbuiten staan onze advocaten graag voor je klaar.


CONTACTEER ONS

Voor meer informatie omtrent onze dienstverlening rond ICT-recht kan je ons steeds vrijblijvend contacteren. Wij staan voor een innovatieve, maar telkens kwalitatieve service. Wij hechten veel belang aan de continue verbetering van onze expertise.


Onze experts staan je graag met raad en daad bij.


Olivier Sustronck

+32 486 27 53 05

olivier@misterfranklin.be

bottom of page